Flere lytter på Hedmarksradioene

Lokalradioenes lyttertall stiger og stiger. Ansvarlig redaktør i Hedmarksradioene, Bjørn-Martin Brandett gleder seg til å følge utvikling videre. Økte lyttertall betyr at redaksjonene har fokus på de riktige tingene, sier Bjørn-Martin.

At hedmarkingene setter pris på sin lokale radiostasjon er det ingen tvil om. – Ser vi på tallene for hele regionen ligger vi i gjennomsnitt på 17 prosent oppslutning – det vil si 32 000 lyttere i uka. – Dette er tall vi er svært godt fornøyd med sier Brandett.

Gjør de riktige tingene
Med sine syv lokale radiostasjoner når Hedmarksradioene lyttere fra Røros i nord til Charlottenberg i sør. – Våre lokalradioer gjør de riktige tingene og får derfor gode lyttertall, sier Brandett. En vellykket lokalradio gir deg først og fremst lokale nyheter, men også regionale og nasjonale. – Jeg tror lokalradioene vil få et kjempeløft i tiden som kommer.

Lange tradisjoner i Solør – helt spesielt
Med sin lange tradisjon er SolørRadioen i en klasse for seg med hele 43,6 prosent oppslutning. Siste måling viser et lyttertall pr uke på 6 448. Lyttertallene er hentet fra en fersk undersøkelse som Kantar TNS har utført Norsk Lokalradioforbund.

Startet i radio som 7-klassing
Bjørn-Martin Brandett har et brennende engasjement for lokalradioene i Hedmark. Hans første møte med radiobransjen fikk han som 7-klassing da han var utplasseringselev i lokalradioen. Etter det var det aldri noen tvil om hva han ville satse på videre. Brandett har nå jobbet med radiomediet i 16 år.

Viktig for mange
– Det er mye jobb men kjempeinteressant og gøy å drive lokalradio, sier Bjørn-Martin. Vi ser at de lokale sendingene er viktige for mange.

Å bygge opp en god radiokanal handler om å bygge stein på stein, sier Brandett. Gjennom de syv årene han har drevet Hedmarksradioene har lyttertallene økt sakte men sikkert.

En god lokalradio er opptatt av å formidle det som skjer i ditt nærmilljø. Verdien av å formidle alt fra nyheter til aktiviteter og spennende møter med lokale mennesker og ildsjeler er vanskelig å måle, men har helt klart stor verdi. I tillegg til alt det lokale, som alltid vil være lokalradioens førsteprioritet, får du regionale og nasjonale nyheter – alt i en perfekt musikkmiks.

Perfekt til lokal reklame
Det blir spennende å følge lokalradioenes utvikling fremover, sier Bjørn-Martin. Jeg tror de vil få et kjempeløft. Går det samme veien som i Nord-Norge, vil også våre lyttertall økte kraftig. I nord var de først ute med å stenge FM-nettet for de riksdekkende kanalene. Ved siste måling viste lokalradioene i Nord-Norge en oppslutning på hele 80 prosent. For det lokale næringslivet og annonsører er dette gull verdt for å markedsføre seg. Vi gleder oss til å følge utvikling hos oss i Hedmarksradioene også, avslutter Bjørn-Martin Brandett.